Jafar Umar Thalib weer op Ambon! Wat zou er aan de hand zijn?

Persverklaring Front Kedaulatan Maluku; 20-4-2004

Over het algemeen is de situatie in de Stad Ambon en in de Molukken zichtbaar rustig; in het bijzonder gaan de mensen weer met elkaar om alsof er zich tussen hen nooit iets heeft voorgevallen.
Het leven van de bevolking in Maluku is weer als vanouds, vrolijk feestvieren in een vriendschappelijke sfeer.
De veiligheidssituatie in Maluku is nu zo goed dat het lijkt op een permanent herstel, maar dat wordt nu duidelijk verstoord door de aanwezigheid in Maluku van de gevechtsleider van tijdens de onlusten, Jafar Umar Thalib. Die loopt daar op het ogenblik rond en heeft ontmoetingen met groepen moslim hardliners/radicale moslims in de stad Ambon.
Uit bronnen van de FKM Contra Inlichtingendienst wordt vernomen, dat Jafar constant wordt begeleid door KOPASSUS-militairen en dat zijn verblijf in Ambon zelfs verzorgd wordt door de KOPASSUS, want enige tijd geleden was er sprake van dat de Gouverneur van Maluku, Karel Ralahalu, Jafar al uit het gebied van de provincie Maluku had weggestuurd, maar klaarblijkelijk is hij nu toch in Ambon en ontmoet hij daar wie hij wil.
Het Hoofd van Politie van Maluku en de militaire bevelhebber PANGDAM XVI Pattimura, Syarifudin Summah, zal het verblijf van Jafar gebruiken om een nieuw conflict te scheppen of om een zondebok te zoeken, op wie ze de beschuldigingen van mensenrechtenschendingen kunnen schuivem.
Syarifudin Summah heeft een nogal arrogante verklaring afgegeven, zonder respect voor de Opperbevelhebber van de NKRI, waarin hij gezegd heeft, dat hoewel President Megawati Sukarnoputri aan het FKM toestemming gegeven heeft om plechtigheden uit te voeren met betrekking tot de Herdenking van RMS-Proclamatie, dat hij zal toeslaan, wat er ook gebeurt.
Enkele gebieden op Ceram en op de Lease Eilanden staan op dit moment inderdaad onder druk van de TNI/POLRI/BRIMOB, onder andere de dorpen Aboru, Ouw, Ulath, Noloth, Itawaka en Ihamahu, en ook enkele dorpen op Ceram, waar de bevolking streng gecontroleerd wordt als ze naar hun tuinen gaan, en er is ook informatie, dat het op 24 april, om 00.00 uur, de bevolking verboden wordt om naar de tuincomplexen en het strand te gaan.
Uit bronnen van de FKM Contra Inlichtingendienst wordt vernomen dat verschillende namen van leden en sympathisanten van het FKM/RMS in Ambon Stad, Ceram en Lease al op de opsporingslijst van de politie en het leger(KODAM en KOPASSUS) staan.
De autoriteiten/bezetter van de NKRI hebben het vooral gemunt op de Secretaris-General van het FKM, en dat heeft er al toe geleid dat er tegen hem door het Hoofd van Politie van Maluku, dd. 19-4-2004, al een arrestatiebevel is uitgevaardigd, in die zin, dat als er FKM/RMS-activiteiten worden uitgevoerd, dat hij dan onmiddellijk moet worden gearresteerd.
MENA MURIA!
Amboina, 20 April 2004
TERUG? EEN STAP TERUG? GEEN STAP TERUG!
GEEN STAP TERUG, WAT ER OOK GEBEURT!
(Thomas Matulessy, 1782-1817)
De Strijd gaat door, want er is al Bloed gevloeid!
FKM voor Moraliteit, Waarheid, Waardigheid en de Teruggave van een VRIJE MOLUKSE NATIE.
Bron: www.ambon.com ; JAFAR UMAR THALIB BERKELIARAN LAGI DI AMBON! ADA APA GERANGAN?
Vertaling: Secr. Gerakan Maluku